Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z serkiem mascarpone i jeżynami"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1473
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113635
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1473
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113635
Składniki
Wszystkie ciasta wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj. Następnie zagnieć, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie wyjmij ciasto i rozwałkuj je na grubość ok. 4 mm. Rozwałkowanym wyłóż formę. Wystające kawałki wytnij lub zagnij do środka. Nakłuj w kilku miejscach widelcem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz ok. 30 minut.
Przygotuj krem. Ubij na sztywno śmietanę, dodaj cukier puder i miksuj chwilę. Następnie stopniowo dodawaj mascarpone. Połącz ze śmietaną, delikatnie mieszając.
Wyłóż dżem na przestudzone ciasto, krem, a na wierzchu owoce. Obłóż kruszonką (patrz kolejny przepis) i wstaw do piekarnika na 10 minut, żeby kruszonka ładnie się zrumieniła.Źródło: Olivia