Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser! Polecam!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1144
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 22
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1144
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Ubij śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj roztopioną, schłodzoną białą czekoladę. Dodaj serek mascarpone i miksuj. Dolej likier. Włóż masę do lodówki.
Biszkopty namocz w kawie, a następnie ułóż je na dnie pucharków. Na ciastka wylej schłodzoną masę z mascarpone, nałóż kolejną warstwę biszkoptów, i ponownie nałóż masę. Deser włóż na kilka godzin do lodówki. Potem oprósz kakaem oraz wyłóż truskawki.