Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie, ale pasujące na wiele okazji.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 188
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 95
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3689
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 188
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 69
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 95
Składniki
Żelatynę rozrobić w 4 łyżkach zagotowanej, gorącej wodzie.
Śmietanę kremówkę (ja używam tej z piątnicy 36%, bo jest gęsta) ubić z cukrem pudrem na puszysty krem.
Nadal ubijając śmietanę dodać adwokat - trafiłam na dosyć gęsty i polecam patrzeć na to kiedy się kupuje - oraz żelatynę. W tym momencie żelatyna powinna być już tylko lekko letnia.
Brzoskwinie odsączyć, uzyskanym syropem nawilżyć biszkoptowe blaty.
Połową kremu - może być odrobinę więcej - wysmarować pierwszy blat. Przykryć i posmarować drugi blat pozostałym kremem. Udekorować pokrojonymi brzoskwiniami i ziarnami kawy.
Dać na trochę do lodówki - ja robię to ciasto dzień wcześniej, żeby mogło się dobrze "przegryźć" ;) )
Smacznego :)