Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik arbuzowo -truskawkowy"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Białka ubij na sztywno z 17 dag cukru. Dodaj przesianą mąkę, a na koniec wiórki kokosowe. Podziel ciasto na trzy części. Każdą rozsmaruj na pokrytej pergaminem blasze tak, aby powstał placek 30 na 20 cm. Piecz w temp. 200 st. ok. 12 min. Zdejmij z blachy. Gdy ciasto wystygnie, usuń pergamin.
Kremówkę ubij na sztywno. Zmiksuj twaróg z resztą cukru, dodaj bitą śmietanę. Namocz żelatynę w 100 ml wody. Ciągle mieszając, mocno podgrzej i jeszcze gorącą wlej do masy.
Mieszaj do ostygnięcia. 3Arbuza pokrój w plastry. Upieczone ciasto przekładaj masą serową i plastrami arbuza. Resztę masy rozsmaruj na wierzchu. Poukładaj pokrojone truskawki.
Czas ok. 50 min; porcja – 210 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety