Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik biszkoptowy z bitą śmietaną"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1246
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj żółtka, obie mąki oraz proszek. Wymieszaj łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz ok. 25 minut. Biszkopt wystudź, rozetnij na 3 krążki.
Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Blaty posmaruj dżemem. Przełóż 2/3 bitej śmietany. Tort posmaruj resztą bitej śmietany. Płatki zrumień, obsyp nimi bok ciasta.Źródło: Naj