Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 505
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 225
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 176
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 96
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 505
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 225
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 176
Składniki
Jajka zmiksować z cukrami na puch następnie dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszać łyżką na końcu dać olej i wszystko dokładnie wymieszać,ciasto wylać do tortownicy i piec ok. 25 minut w 180 stopniach.Po wystudzeniu przekroić ciasto na pół.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody następnie dodać do nich pokrojone w małą kosteczkę jabłka i odstawić aby lekko stężała.Ser biały,serek homo,cukier i olejek zmiksować blenderem na gładką masę,połowę mleka zagotować a z drugą wymieszać żelatynę,gorące mleko wlać do mleka z żelatną i dokładnie wymieszać,następnie mleko wlać da masy serowej i wszystko dokładnie połączyć odstawić do lodówki do lekiego stężenia.Na dno tortownicy wkładamy jedną warstwę biszkoptu na to wylewamy tężejącą galaretkęz jabłkami,dociskamy drugą warstwą biszkoptu a na góre wykładamy tężejącą masę serową dekorujemy wedle gustu i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.Życzę smacznego.