Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik na spodzie z pumpernikla"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Chleb pokrusz, zrumień na patelni bez tłuszczu. Okruszki rozsyp na pergaminie i odłóż do wystudzenia. Potem wymieszaj z masłem. Spód tortownicy (ok. 22 cm) wylep przygotowaną masą.
Wstaw do lodówki. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z jogurtem. Przypraw solą i pieprzem. Paprykę zmiksuj.
Żelatynę rozpuść. Połącz z masą serową. Rozdziel ją na 3 części. Do jednej domieszaj paprykę, do drugiej – pesto, a do trzeciej – oliwki. Masy kolejno rozsmaruj na spodzie z pumpernikla.
Wstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem torcik udekoruj listkami natki.
ok. 1 godziny
Chłodzenie ok. 3 godzin 1 porcja ok. 510 kcalŹródło: Tina