Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik z którym każdy sobie poradzi bo zrobiony jest z naleśników. Rodzina będzie zachwycona jak zrobimy im taki torcik.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1571
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1423
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1571
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1423
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 307
Składniki
Składniki na naleśniki, przekładam do wysokiego pojemnika, ale masło rozpuszczam i studzę, i dopiero wlewam. Miksuję blenderem. Połowe ciasta odlewam i dodaję do niego kakao i mieszam. Naleśniki smażę na oleju po 10 sztuk z każdego koloru średnica 19 cm. W garnku zagotowuję mleko 350 ml, masło. Budyń rozpuszczam w pozostałym mleku, dodaję cukier, skórkę i wlewam do do gotującego mleka.Budyń przykrywam folią, żeby nie zrobił się kożuch i odstawiam do wystudzenia. Mascarpone przekładam do miski dodaję śmietanę i mieszam, dodaję stopniowo budyń i dalej mieszam mikserem wolno. Naleśniki smaruję kremem i układam jeden na drugim raz jasny raz czekoladowy. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę i polewam nią torcik. dekoruję owocami i naleśnikiem.