Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik niebo i ziemia- taki inny torcik w sam raz na letnie pikniki!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1034
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 354
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3209
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 655
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w tortownicy o średnicy 24cm.
Masa: Galaretki rozpuszczamy i studzimy. Śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy cukier i jogurt. Mieszamy i dodajemy chłodną żelatynę. Do galaretki dodajemy łyżkę ubitej śmietany. Tężejącą śmietanę dajemy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskamy 3 okręgi blisko siebie, mniejsze od obwodu ciasta. Następnie na nich wyciskamy dwa, a na górze jeden w celu uformowania chmurki. Całość zalewamy lekko gęstniejącą galaretką. Z pozostającej śmietanki dekorujemy wierzch torta.