Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik owocowo-dyniowy"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiej. Wysyp na stolnicę. Dodaj masło, posiekaj tak, by powstały grudki. Dodaj cukier, cukier waniliowy, sól, jajko i żółtko. Szybko zagnieć ciasto, schładzaj je w lodówce pół godziny. Posmaruj formę masłem, brzegi posyp pestkami dyni.
Wyłóż ciasto i wyklej nim spód i brzegi formy. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Galaretki rozpuść we wrzątku, ostudź. Brzoskwinie umyj, obierz, pokrój w plastry. Ułóż je koliście na cieście, na środku udekoruj wiśniami.
Zalej stygnącą galaretką. Schładzaj godzinę. Zamiast pestek dyni możesz użyć płatków migdałowych.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień