Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z mascarpone"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1290
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1290
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Biszkopt: białka ubij z cukrem na sztywno. Wlej żółtka, wsyp pozostałe , wymieszaj. Upiecz biszkopt (30 min w temp. 190°C). Ostudź, przekrój na 3 krążki.
Krem: ubij kremówkę z cukrem, wymieszaj z mascarpone. Pierwszy krążek ciasta nasącz herbatą, posmaruj konfiturą. Nakryj drugim krążkiem. Nasącz.
Ułóż trochę kremu, wiśnie, nakryj trzecim krążkiem ciasta. Nasącz herbatą. Posmaruj resztą kremu. Wierzch i boki ciasta udekoruj polewą czekoladową stopioną z gorzką czekoladą. Odstaw do stężenia w chłodne miejsce.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie