Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 881
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 56
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 384
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 881
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 56
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 384
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 140
Składniki
PRZYGOTOWANIE BISZKOPTU: jaja 5 szt i cukier 250 g oraz szczyptę soli zmiksować mikserem
potem dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, zmiksować
zmiksowaną masę wylać do tortownicy piec w 180 st przez 40 min wyjąć z piekarnika wystudzić.
PRZYGOTOWANIE PONCZU: Wycisnąć pomarańcze, łyżeczkę cukru i cukier waniliowy,dodać wódkę wymieszać składniki aby cukier się rozpuścił.
PRZYGOTOWANIE MASY: jajo, zoltka i cukier puder zmiksować na parze, ostudzić
masło rozetrzeć w naczyniu dodać masę jajeczną przygotowaną z cukrem na parze, dodać mleko w proszku a potem serek (ważna kolejność żeby się nie zważyło) ja do części masy dodałam barwnik ale nie jest to koniecznie
Biszkopt przeciąć na pol bądź na 2 razy ja prześciełam na 2 bo mam wysoką formę.nasączyć ponczem posmarować trochę masą i obłożyć pokrojonymi w plastry truskawkami, położyć kolejny krążek ciasta i zrobić tak jak poprzedni ( jeśli przecięty jest na 2 razy) górną i ostatnią część ciasta nasączyć ponczem i cały tort posmarować masą. boki ciasta obłożyłam białą czekoladą ale można czarną czekoladą, wiórkami kokosowymi kolorowymi cukiereczkami itp. Górę ciasta udekorować wg uznania ja udekorowałam masa przy pomocy dekoratora oraz zrobiłam róże z brzoskwi z puszki.