Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-kokosowy"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2282
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2282
Składniki
Jajka rozbijam. Białka ubijam, dosypując porcjami cukier. Pianę z białek łączę z żółtkami. Dodaję obie mąki, proszek i kakao. Ciasto mieszam. Przekładam do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 min 180 °C. Studzę i przecinam na 3 krążki. Wiórki rumienię w rozgrzanym piekarniku.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Gdy zastygnie, kroję na kawałeczki. Ser mieszam z zapachem i 2 łyżkami cukru. Śmietanę ubijam z zagęstnikiem i resztą cukru, mieszam z serem. Odkładam 1/3 kremu, resztę łączę z wiórkami. Truskawki kroję na kawałki. Amaretto mieszam ze szklanką wrzątku, skrapiam ciasto. Blaty przekładam galaretką, truskawkami i kremem z kokosem. Tort smaruję resztą kremu i dekoruję.Źródło: Naj