Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z czekoladowym kremem i bezami
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 554
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75369
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1603
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 554
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75369
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1603
Składniki
upiec ciemny biszkopt, przekroić na pół, skropić spirytusem. żółtka utrzeć z połową szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i zagotować, Do tej gorącej masy budyniowej dodać rozpuszczoną z kakaem czekoladę. Wystudzić, dodawać masło, ciągle ucierając. Biszkopt skropić spirytusem, jedną część wyłżyć dżemem, poukładać bezy. Między bezami wyłożyć krem. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzch krem (cienko). Wyrobić masę cukrową, dekorować wg uznania. Wstawić do ldówki. Smacznego