Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort z czekoladowym kremem i bezami
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11161
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2203
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11161
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2203
Składniki
upiec ciemny biszkopt, przekroić na pół, skropić spirytusem. żółtka utrzeć z połową szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i zagotować, Do tej gorącej masy budyniowej dodać rozpuszczoną z kakaem czekoladę. Wystudzić, dodawać masło, ciągle ucierając. Biszkopt skropić spirytusem, jedną część wyłżyć dżemem, poukładać bezy. Między bezami wyłożyć krem. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzch krem (cienko). Wyrobić masę cukrową, dekorować wg uznania. Wstawić do ldówki. Smacznego