Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kawowy po włosku"
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 43
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 662
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10889
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 43
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 662
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10889
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Składniki
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 475 kcal. Cena porcji: 2 zł
Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Twaróg wymieszaj z mascarpone oraz likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie wymieszaj z masą serową. Ubij na sztywno 20 dag śmietany, połącz z masą serową.
Kawę wymieszaj z likierem kawowym. Skrop biszkopciki. Ułóż z nich 3 warstwy, przekładając je kremem. Schładzaj 4 godziny. Pozostałą śmietanę ubij.
Tort wyjmij z tortownicy. Posmaruj bitą śmietaną. Schładzaj jeszcze 30 minut. Krótko przed podaniem oprósz tort kakao i ew. udekoruj owocami.Źródło: Tina