Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kawowy po włosku"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4313
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1389
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4313
Składniki
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 475 kcal. Cena porcji: 2 zł
Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Twaróg wymieszaj z mascarpone oraz likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie wymieszaj z masą serową. Ubij na sztywno 20 dag śmietany, połącz z masą serową.
Kawę wymieszaj z likierem kawowym. Skrop biszkopciki. Ułóż z nich 3 warstwy, przekładając je kremem. Schładzaj 4 godziny. Pozostałą śmietanę ubij.
Tort wyjmij z tortownicy. Posmaruj bitą śmietaną. Schładzaj jeszcze 30 minut. Krótko przed podaniem oprósz tort kakao i ew. udekoruj owocami.Źródło: Tina