Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowy z serowym kremem"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 286
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1235
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 286
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1235
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Całe jajka utrzyj z 20 dag cukru. Dodaj obraną i startą marchew, mleko oraz olej. Połącz . W misce wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Dodaj siekane orzechy.
Sypkie połącz z masą marchewkową. Przygotowane cia sto umieść w wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz około 50 min w temperaturze 160 st. Wyjmij, przestudź, przekrój na trzy blaty.
Serek mascarpone zmiksuj z resztą cukru. Dodaj ubitą na sztywno kremówkę, połącz. Blaty marchewkowe przełóż 3/4 porcji kremu, dociśnij. Posmaruj resztą kremu, schłodź.
Masę marcepanową (ok. 30 dag) zagnieć, dodając do większej części pomarańczowy barwnik spożywczy. Do reszty dodaj zielony barwnik. Formuj małe marchewki. Doklej do nich zieloną nać marcepanową. Udekoruj wierzch tortu.Źródło: Świat kobiety