Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre polecam mój dziadek zjadł aż 4 porcje
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Białka ubijamy na średnich obrotach.Stopniowo dodajemy 2 łyżki cukru pudru.Ubijamy na jednolitą pianę.Do bezy przesiewamy cukier puder i mąkę ziemniaczaną.Delikatnie mieszamy łopatką.Dodajemy kilka kropli soku z cytryny.Mieszamy.
Piekarnik z termoobiegiem nagrzać do 90 stopni.Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Na środek kładziemy masę.Zamoczoną w wodzie łyżką formujemy bezę w kształcie korony od dołu zbieramy masę i rozprowadzamy ją ku górze.W środku robimy zagłębienie.Wkładamy do piekarnika i suszymy przez 2-2,5 godziny.Po upieczeniu bezę studzimy.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Do miski przekładamy serek mascarpone.Dodajemy 2 łyżki cukru pudru i mieszamy rózgą.Dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie łączymy w całość. Gotowy krem wkładamy do lodówki.
Do wgłębienia w bezie wkładamy krem.Wierzch dekorujemy owocami i pokruszonymi ciastkami oreo.