Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobre polecam mój dziadek zjadł aż 4 porcje
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Składniki
Białka ubijamy na średnich obrotach.Stopniowo dodajemy 2 łyżki cukru pudru.Ubijamy na jednolitą pianę.Do bezy przesiewamy cukier puder i mąkę ziemniaczaną.Delikatnie mieszamy łopatką.Dodajemy kilka kropli soku z cytryny.Mieszamy.
Piekarnik z termoobiegiem nagrzać do 90 stopni.Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Na środek kładziemy masę.Zamoczoną w wodzie łyżką formujemy bezę w kształcie korony od dołu zbieramy masę i rozprowadzamy ją ku górze.W środku robimy zagłębienie.Wkładamy do piekarnika i suszymy przez 2-2,5 godziny.Po upieczeniu bezę studzimy.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Do miski przekładamy serek mascarpone.Dodajemy 2 łyżki cukru pudru i mieszamy rózgą.Dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie łączymy w całość. Gotowy krem wkładamy do lodówki.
Do wgłębienia w bezie wkładamy krem.Wierzch dekorujemy owocami i pokruszonymi ciastkami oreo.