Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort wielowarzywny"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę wsyp do miski, dodaj pokrojone masło, wbij jedno jajko, dodaj sól i wodę. Szybko zagnieć gładkie ciasto, uformuj kulę, zawiń w folię i na 30 minut włóż do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Wylep nim spód i brzegi tortownicy.
Groszek i różyczki brokuła obgotuj przez 5 min w lekko osolonej wodzie. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w kostkę, a paprykę w kwadraty. Polędwicę pokrój w kostkę, szybko podsmaż na maśle klarowanym. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, po chwili dołóż pa prykę.
Wszystkie rozłóż na cieście. Dołóż połówki lub ćwiartki pomidorów. Mleko zmiksuj z pozostałymi jajkami, wymieszaj ze startym serem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalej w formie. Piecz 35 min w temperaturze 200°C .
Nasza rada: taki tort można przyrządzić z różnymi warzywami, np. brokuł zastąpić kalafiorem.
<strong>: 90 minut. Koszt porcji: ok. 1,90 zł. Ilość porcji: 12. </strong>Źródło: Kobieta i życie