Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z orzechami"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1426
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7991
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1426
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7991
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek, kakao. Delikatnie wymieszaj.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz biszkopt przez około 35 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy równe krążki.
Z mleka odlej pół szklanki, resztę zagotuj. Do zimnego mleka wsyp budyń, cukier, wymieszaj, wylej na wrzące mleko, mieszaj, aż się zagotuje. Odstaw do ostygnięcia.
Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj trochę wiórków czekoladowych.
Każdy placek biszkoptowy posmaruj kremem, kładź jeden na drugi. Ozdób posiekanymi orzechami i wiórkami czekoladowymi.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień