Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z orzechami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek, kakao. Delikatnie wymieszaj.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz biszkopt przez około 35 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy równe krążki.
Z mleka odlej pół szklanki, resztę zagotuj. Do zimnego mleka wsyp budyń, cukier, wymieszaj, wylej na wrzące mleko, mieszaj, aż się zagotuje. Odstaw do ostygnięcia.
Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj trochę wiórków czekoladowych.
Każdy placek biszkoptowy posmaruj kremem, kładź jeden na drugi. Ozdób posiekanymi orzechami i wiórkami czekoladowymi.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień