Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodką przekąskę do kawy z dużą ilością owoców
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i odstawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy. Śmietanę z żelatyną dodajemy do reszty ubitej kremówki. Masę śmietanową łączymy z serkiem mascarpone i chwilę razem miksujemy.
Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy i kroimy w półplasterki. Nektarynkę obieramy i kroimy na kawałki.
Jeden blat smarujemy kremem i przykrywamy drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.