Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie kulki z resztek biszkoptu po pieczeniu ciasta. Odpowiednio przyprawione smakują jak ciasteczka z najlepszej cukierni.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Do dużej miski wrzucamy pokruszone resztki ciasta i pozostałe składniki. Mieszamy wszystko rękami, ciasto ma być trochę luźne, ale ma się ładnie kulać w dłoniach. Gotowe kulki obtaczamy w kakao, przekładamy do papilotek i układamy na talerzu. Odkładamy trufle do lodówki na co najmniej dwie godziny, aby stężały. Pyszne karnawałowe trufle gotowe!
Nasze rady: Jeśli ciasto jest zbyt luźne i nie chce się dobrze kulać, można dodać trochę bułki tartej. Spirytus możemy zastąpić sokiem i skórką otartą z pomarańczy. Z tej porcji składników wychodzi 20 – 25 trufli o średnicy 3 – 4 cm.