Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na nadchodzący sezon truskawkowy :) Raczej szybkie, bardzo dobre:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4203
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4203
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1229
Składniki
Ciasto wykonane w formie Lilianna firmy Tupperware (na taką wielkość podane proporcje).
Mus truskawkowy zagotować, jak będzie gorący wsypać galaretkę i mieszać aż do dokładnego rozpuszczenia. Kiedy truskawki zaczną tężeć wylać większość na spód formy Lilianna. (Zostawić odrobinę żeby wyłożyć "w środku" ciasta).
Na parze ubić jajka z cukrem (aż będą gorące i znacznie zwiększą objętość), pozostawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej.
Utrzeć margarynę dodając powoli masę z jajek i cukru, następnie zmielony przez maszynkę ser. Kiedy masa jest już jednolita, wsypujemy mleko w proszku. Następnie do masy dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. (RADA: żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie, ona wówczas pęcznieje, a potem ogrzewam w kąpieli wodnej - pięknie się rozpuszcza, bez grudek, można ją potem cienkim strumyczkiem wlać do masy).
Do Lilianny, w której są zastygnięte już truskawki rozkładam połowę masy, następnie namoczone w kawie biszkopty (na zdjęciu wyżej niestety zbyt słabo namoczone bo ciut suche :( ), następnie wykładam kilka łyżek pozostałych truskawek, resztę sera i drugą warstwę nasączonych w kawie biszkoptów.
Włożyć do lodówki na minimum 3 godziny, wyjąć z formy i podawać. Smacznego!