Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia z jogurtów kokosowo migdałowych. Zrobimy je w 20 minut.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 299
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 299
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm. Blaszkę lekko smarujemy margaryną i wykładamy folią przezroczystą. Jogurt wyjmujemy z lodówki i mieszamy z sokiem cytrynowym. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do schłodzonej ale płynnej żelatyny dodajemy po łyżce jogurt, dobrze mieszamy. Ubitą śmietanę delikatnie mieszamy z jogurtem. Około 1/3 białej masy wykładamy na spód blaszki, wyrównujemy. Na masę układamy połówki 5 truskawek z dekoracji. Resztę masy miksujemy z 150 g truskawek i przekładamy do foremki. Wierzch przykrywamy herbatnikami.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem obracamy formę, zdejmujemy folię i polewamy polewą czekoladową. Pół na pół czekolady i mleka.