Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia z jogurtów kokosowo migdałowych. Zrobimy je w 20 minut.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm. Blaszkę lekko smarujemy margaryną i wykładamy folią przezroczystą. Jogurt wyjmujemy z lodówki i mieszamy z sokiem cytrynowym. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do schłodzonej ale płynnej żelatyny dodajemy po łyżce jogurt, dobrze mieszamy. Ubitą śmietanę delikatnie mieszamy z jogurtem. Około 1/3 białej masy wykładamy na spód blaszki, wyrównujemy. Na masę układamy połówki 5 truskawek z dekoracji. Resztę masy miksujemy z 150 g truskawek i przekładamy do foremki. Wierzch przykrywamy herbatnikami.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Potem obracamy formę, zdejmujemy folię i polewamy polewą czekoladową. Pół na pół czekolady i mleka.