Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile razy zdarzyło Ci się kupić rulon ciasta francuskiego z zamiarem zrobienia czegoś pysznego, ale pomysł czy okazja na jego wykorzystanie się nie pojawily? Data ważności zbliża się do końca a pomysłu lub czasu brak, dzisiaj wiec pokaże Wam bardzo szybki i prosty przepis na pieczone faworki z ciasta francuskiego, które zrobicie w kilka minut. Potrzebne będą tylko 2 składniki. Szybki do zrobienia smakołyk na każdą okazje.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352801
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1337
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie rozwałkować na cienki placek. Rozwałkowane ciasto pociąć na 2 centymetrowe paski, następnie każdy z długich pasków podzielić na 5 cm kawałki. Patrz film. Na środku każdego paska, nożem zrobić 2 cm nacięcie i przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec tworząc faworki.
Uformowane faworki odłożyć na blaszkę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Faworki piec w nagrzanym piekarniku w 200 st. C przez 15 – 20 minut. Upieczone faworki wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!