Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Urodzinowy torcik dla męża"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
ok. 45 min. Pieczenie: 20 min.Pełen koszt: ok. 20 zł
Biszkopt: ubij pianę z białek, dodawaj po 1 żółtku, miksując. Dosypuj cukier, miksuj, na koniec dodaj mąkę z proszkiem. Wlej do natłuszczonej tortownicy (26 cm). Piecz 20 min w 170°C.
Masa: śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do soku z brzoskwiń dodaj żelatynę, wymieszaj, podgrzej, ale nie gotuj. Ostudź i dodaj do śmietany, zmiksuj.
Biszkopt nasącz ponczem, połóż na nim śmietanę. Boki biszkopta obłóż rurkami . Ułóż brzoskwinie (1 odłóż), wylej na nie resztę śmietany (odłóż 1/2 szkl). Wyrównaj, udekoruj brzoskwinią, śmietaną itd.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Świat kobiety