Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bowiem nigdy jeszcze nie robiłam takiego sernika. Moim zdaniem jest to doskonały deser na letnie upały. Jest przy tym bardzo dietetyczny bowiem do jej przygotowania użyłam kaszy jaglanej oraz serka homogenizowanego i jogurtu. Tym co wyróżnia ten przepis to wyjątkowy smak oraz charakterystyczny kolor.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1249
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1278
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1249
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1278
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Składniki
Masa: Kaszę jaglaną przepłukujemy dwa razy w zimnej wodzie. Następnie gotujemy w 500 ml wody do miękkości przez około 30 minut. Studzimy i miksujemy. Do miski dodajemy jogurt grecki i serek homogenizowany. Krótko miksujemy. Dodajemy cukier puder. Miksujemy. Dodajemy zmiksowaną kaszę. Miksujemy na niskich obrotach. W oddzielnym garnku łączymy żelatynę i zimną wodę. Mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do masy jaglanej. Mieszamy delikatnie łyżką. Na dno tortownicy układamy herbatniki. Wykładamy masę jaglaną. Ciasto wykładamy do schłodzenia do lodówki na dwie godziny. We wrzącej wodzie rozpuszczamy dwie galaretki brzoskwiniowe. Studzimy. Chłodną galaretkę wkładamy do lodówki. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy w lodówce najlepiej przez całą noc.