Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie słodkości, każdy potrafi.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 cm , lekko skręcić. Zlepić na końcu 2 paski i przekładać jak warkocz zostawiając kółeczko. Borówki umyć i wkładać w kółeczka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać wężyki. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu wężyki.
Piekarnik rozgrzać do 200stopni , wstawić , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.