Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie słodkości, każdy potrafi.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666299
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 105
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 577
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5762
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666299
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 105
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 577
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5762
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 cm , lekko skręcić. Zlepić na końcu 2 paski i przekładać jak warkocz zostawiając kółeczko. Borówki umyć i wkładać w kółeczka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać wężyki. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu wężyki.
Piekarnik rozgrzać do 200stopni , wstawić , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.