Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie słodkości, każdy potrafi.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 cm , lekko skręcić. Zlepić na końcu 2 paski i przekładać jak warkocz zostawiając kółeczko. Borówki umyć i wkładać w kółeczka.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać wężyki. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu wężyki.
Piekarnik rozgrzać do 200stopni , wstawić , piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.