Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z kwaskowym posmakiem.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 739
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 739
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały, skórkę i sok z cytryny. Zagnieść szybko ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić. Potem wałkować na grubość ok. 1/2 cm, spód można lekko podsypać mąką. Nanieść kratkę na rozwałkowane ciasto ( foremką lub kratownicą ze sklepu budowlanego ). Wykrawać foremkami w kształcie zajączka. Piec w 185 C ok. 10 minut.