Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z kwaskowym posmakiem.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Składniki
Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały, skórkę i sok z cytryny. Zagnieść szybko ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić. Potem wałkować na grubość ok. 1/2 cm, spód można lekko podsypać mąką. Nanieść kratkę na rozwałkowane ciasto ( foremką lub kratownicą ze sklepu budowlanego ). Wykrawać foremkami w kształcie zajączka. Piec w 185 C ok. 10 minut.