Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Porcje 20. Przygot. 80 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 251 kcal
Ubij oddzielnie kremówkę oraz białka. Żółtka utrzyj z 6 dag cukru pudru. Pozostały cukier puder wymieszaj z serkiem. Dodaj ubitą kremówkę oraz białka. Wymieszaj.
Kawę zaparz w 1/2 litra wrzącej wody. Wsyp cukier, wymieszaj i ostudź płyn.
Biszkopty zanurzaj najpierw w kawie, potem w likierze. Ułóż po bokach oraz na dnie tortownicy. Nałóż trochę kremu, pokryj namoczonymi biszkoptami. Znów połóż warstwę kremu, biszkoptów, aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu udekoruj bezami, posyp kakao. Wstaw torcik do lodówki na całą noc.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Bella Relaks