Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina w cieście"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 224
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 224
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 358
Składniki
Na łyżce masła podsmaż plastry polędwicy, po 2 minuty z każdej strony. Na pozostałym ze smażenia mięsa tłuszczu podsmaż grzyby, przypraw solą i pieprzem. Na drugiej łyżce masła podsmaż jarmuż z przeciśniętym czosnkiem i przyprawami.
Ciasto pokrój na prostokąty. Na każdym układaj szpinak, polędwicę, a na górze grzyby. Przykryj ciastem, tworząc sakiewkę. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz 30 minut.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień