Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczany keks"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Suszone owoce i czekoladę grubo posiekaj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z cukrem i ziemniakami na puszystą masę. Kolejno dodaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mielonymi migdałami. Porcjami domieszaj do masy maślanej. Wlej mleko. Dobrze wymieszaj mikserem. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta. Wsyp czekoladę oraz suszone owoce. Wymieszaj łyżką.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 80 minut. Po wystudzeniu ew. oblej polewą czekoladową.Źródło: Naj