Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2011
Pyszne i jednocześnie zdrowe
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Usmażyłam dukanowe calzone: 6 łyżek otrąb owsianych zmieliłam blenederem, aby były drobniejsze. Dodałam jajko, mleko, tymianek i łyżkę mąki kukurydzinej. Wszystko zmiksowałam i smażyłam na teflonowej patelni jak naleśniki. Pierś indyka pokroiłam w drobną kostkę, obsypałam przyprawą do karkówki i ostrą papryką, wymieszałam i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wrzuciłam mięso na rozgrzaną patelnię z sosem sojowym, obsmażyłam. Dodałam 2 cebule, paprykę czerwoną i żółtą, pieczarki. Podlałam wodą i dusiłam, aż wszystkie składniki były gotowe. Dodałam pomidora i poddusiłam chwilę. Powstały sosik zagęściłam mąką kukurydzianą i wodą. Na "naleśnika" nałożyłam posiekaną kapustę pekińską i warzywa z sosem, zawinęłam jak calzone. Pycha!