Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie pochodzące z kuchni węgierskiej w mojej wersji.Proste w wykonaniu.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso wołowe kroimy w drobną kostkę,obtaczamy w mące.
Cebule kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy cebule,chwilkę smażymy,następnie dodajemy mięso wymieszane z mąką,obsmażamy razem na złocisty kolor.Tak aby mąka z mięsa się zrumieniła.
Następnie dolewamy do całości wody ( ok 1l),ziele angielskie,liście laurowe i razem gotujemy ok 40min.Potem dodajemy sól i pieprz.Gdy mięso zmięknie należny dodać ziemniaki i ew.kostki rosołowe.
Później dusić całość na małym ogniu ok kolejne 30 -40 mi aż wszystko zmięknie.
Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i ew. doprawić sola i pieprzem.
Gdy sos wydaje nam się za rzadki można go jeszcze podprawić mąką z woda lub odparować nadmiar sosu!
Smacznego