Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie brokuły idealnie pasują np do ziemniaków i jajka sadzonego dla tych,którzy nie przepadają za szpinakiem,czego osobiście nie mogę zrozumieć:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Brokuł umyć,podzielić na mniejsze kawałki,ugotować do miękkości,odcedzić,przestudzić i rozgnieść widelcem lub blenderem.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę rozprowadzając ją mlekiem i stale mieszając podgotować ok 3 min.do uzyskania gładkiego sosu.
Sos wlać do rozgniecionego brokuła,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,koperek,bazylię i sól do smaku.Podgrzać i wymieszać.