Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokułowa z ziołami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka. Dodaj masło, brokuł, gotuj, aż warzywa zmiękną. Szczaw umyj, utnij łodygi, liście dodaj do zupy. Przypraw solą i pieprzem, gotuj chwilę.
Do schłodzonego wywaru dodaj połowę ziół i siemienia lnianego, całość zmiksuj blenderem. Następnie zupę podgrzej. Wlewaj na talerze, dekoruj serkiem mascarpone, pozostałymi ziołami i siemieniem lnianym. Polej odrobiną oleju dyniowego.Źródło: Dobry Tydzień