Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger rybny po tajsku"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
porcje • : 15 min • smażenie: 10 min • 323 kcal/porcja • 6,50 zł/porcja.
Filet pokrój w kostkę. Potem zmiksuj na gładką masę razem z pastą curry.
Przełóż masę do miski i wymieszaj z kolendrą. Podziel na cztery części i uformuj kotleciki. Ułóż je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Rozgrzej olej na patelni. Smaż burgery na średnim ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe przełóż na papierowy ręcznik.
Rozkrój bułki i posmaruj spody słodkim sosem chilli. Ułóż na nich warstwę kiełków, następnie burgery i plasterki ogórka. Posyp posiekaną dymką, skrop sosem chilli. Przykryj burger wierzchem bułki.Źródło: Olivia