Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni meksykańskiej ,szybkie do zrobienia i szybko znikające z talerza.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na maśle,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,oraz zmielone mięso. Wszystko smażyć 10 min. Po tym czasie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę ,papryczkę chili pokrojoną drobniutko i pomidory. Dusić 5 min.
Fasolkę i kukurydzę odcedzić z wody,wrzucić do mięsa. Doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi. Podsmażyć jeszcze przez 5 min. Wystudzić. Letnie nakładać po dwie łyżki na placki tortilli ,posypać serem ,zawinąc jak naleśniki i kłaść na patelnię .
Podsmażyć na złoty kolor .Ciepłe posypać po wierzchu serem.
Smacznego życzę!