Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 91
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 91
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawą cevapcici, ziołami, mąką, solą i pieprzem - musi być pikantne. Jeśli ktoś lubi może dodać 8 kropli tabasco. Wyrobić na gładką masę.
Jajko roztrzepać widelcem; na innym talerzyku wymieszać bułkę tartą z zupą cebulową. W dłoniach formować porcje masy mięsnej na kształt kiełbasek. Maczać w jajku i panierce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak zwykłe klopsy mielone.
Podawać z sosem czosnkowym lub jeszcze lepiej z sosem tzatziki.