Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, pożywne i smaczne danie i tylko trzy składniki. Prostota to jest to!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Z każdej cukinii odkrawamy końce i dzielimy na 4 (5) równe części (zależy od cukinii i naczynia jakim dysponujemy). Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. Mięso mielone doprawiamy ziołami i pieprzem dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego. Mięsem faszerujemy słupki cukinii z "grzybkiem"i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem. Pozostały sos pomidorowy również doprawiamy ziołami i pieprzem i zalewamy nasze nadziane cukinie. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - około 1 godziny.