Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
1 jajko ugotowane na twardo zielona pietruszka papryka czerwona surowa lub gotowana marchew 2 ziarna pieprzu lub ziela angielskiego
Z marchewki wyciąć krążek, przekroić na połowę i ponacinać ostrym nożem na trójkąciki, tak aby powstał grzebyk. Wyciąć też mały trójkącik na dziobek.
W jajku zrobić nacięcia i włożyć w nie grzebyk i dziobek oraz oczy z ziaren pieprzu lub ziela.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki.
Na środku sałatki ułożyć pierzynkę z zielonej pietruszki, na niej położyć jajko. Wokół poukładać symetrycznie paski papryki.