Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na tanią domową pizzę. Smacznego:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Kroimy pieczarki wrzucamy pieczarki na patelnie i dusimy kroimy połowę cebuli w kostkę dodajemy cebulę do pieczarek. Dusimy przez 10-15 min co jakiś czas mieszając
10dkg drożdży wkładamy do kubka i posypujemy łyżeczką cukru mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji i odstawiamy
do miski wbijamy jajko, dodajemy zioła prowansalskie, oregano, bazylię, paprykę słodką, sól 2 łyżki oliwy lub oleju. Dodajmy 3 szklanki mąki wlewamy drożdże i około 400ml wody i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok przykrywając do wyrośnięcia
kroimy paprykę kroimy boczek i salami w cienkie plastry ścieramy ser i kroimy czosnek rozgrzewamy piekarnik do 220'
Gdy ciasto już nam wyrośnie wykładamy dużą blachę papierem i rozprowadzamy ciasto rozsmarowujemy ketchup nakładamy paprykę, pieczarki, salami i boczek posypujemy czosnkiem, papryką ostrą i oregano posypujemy serem wstawiamy na 15min do rozgrzanego piekarnika