Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe hot dogi"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 931
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Składniki
Cebule obierz, pokrój w dużą kostkę, posyp sporą szczyptą soli i odstaw na godzinę. Po tym czasie posyp cebulę połową mąki, starannie wymieszaj, odstaw jeszcze na 2-3 minuty. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Cebulę wymieszaj z resztą mąki i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Praż, mieszając, na złoto.
Uprażoną cebulę wyjmuj łyżką cedzakową na wyłożony papierowymi ręczniczkami talerz. Pozostaw do osuszenia. W tym czasie w garnku zagotuj wodę z liściem laurowym. Wrzuć parówki, ugotuj. Bułki podgrzej w piekarniku. Ogórki osącz z zalewy, pokrój w plasterki lub w kostkę.
Do środka każdej bułki nałóż po łyżeczce musztardy. Umieść gorące parówki. Oblej je keczupem (ewentualnie majonezem), obłóż posiekanymi ogórkami konserwowymi i posyp domową prażoną cebulką.
porcje , czas ok. 25 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety