Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mięso łączymy z startą cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem - doprawiamy solą, pieprzem, papryką i drobno posiekaną miętą - wcześniej odłóżcie dwie łyżki do sosu. Dobrze wyrabiamy. Formujemy małe podłużne kebabki na kształt małych kotlecików - pieczemy na grilu lub na patelni.
Z odłożonej mięty, jogurtu i pozostałych składników sosu robimy dip. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą. Podajemy do usmażonych kebabków.