Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zapraszam na przepyszne i kolorowe szaszłyki mięsno-warzywne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2829
Składniki
Kurczaka wymoczyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do oleju dodać sól, pieprz, przyprawe gyros i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć kurczaka. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Następnie podsmażyć chwilę na rozgrzanej patelni. Warzywa umyć. Papryki pokoric w szeroką kostkę. Cukinię równiez pokroić w kostkę, delikatnie ją posolić. Cebulę pokroić w plasterki. Patyczki od szaszłyków namoczyć w wodzie i nawlekać na nie przygotowane składniki (na zmianę). Szaszłyki grillować na tackach do przyrumienienia.
Smacznego :)