Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indycza pierś z koperkiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2764
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 84
Składniki
Pierś indyczą lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić sokiem z cytryny.
Do mielonego mięsa dodać zeszkloną na oleju posiekaną cebulę, przyprawy i posiekany koperek, wymieszać.
Na piersi indyczej rozłożyć nadzienie, rolować, obwiązać sznurkiem.
Posmarowaną olejem roladę indyczą piec w naczyniu żaroodpornym (albo rękawie do pieczenia) ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu kroić w cienkie plastry. Podawać do pieczywa i sałatek zamiast wędliny. Wybornie smakuje z masłem koperkowo-czosnkowym.
<strong>: ok. 55 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium