Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk pieczony w sosie porowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę i posiekanego pora. Gdy się zrumienią, dodaj musztardę, śmietanę oraz starty ser żółty. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową oraz skórką z cytryny. Duś pod przykryciem około 15 minut.
Mięso umyj, osusz, pokrój na filety i lekko posól. Usmaż z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej sosem porowym i piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Dobry Tydzień