Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne,efektowne i nie drogie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Kaczkę dokładnie obczyścić,opłukać i osuszyć. Wierzch iśrodek skropić winem, odstawić w chłodne miejsce na ok 30 min. Mięso natrzeć pieprzem i solą.Ponownie odstawić na 30 min.Goździki rozetrzeć i dodać trochę gałki muszkatałowej.Jabłka i gruszkę umyć pokroić na małe kawałki.Śliwki dokładnie umyć przekroić na pół,wyjąć pestki,pokroić na niewielkie kawałki.To samo robimy z winogronami.Owoce wymieszać z pozostałym winem i roztartymi przyprawami.Napełnić kaczkę owocowym farszem,skórkę spiąć wykałaczką.Ułożyć na natłuszczonej blasze.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200.Piec ok 1,5 godz.W połowie pieczenia kaczkę podlać jabłkowym sosem i co jakiś czas podlewać wytwarzającym się sosem.Przybrać natką. Przepis znajduje się również na stronie http://www.knorr.pl/index.php?page=64&recipe=324 można oddać na niego głos :)