Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z wkładką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
Wymieszaj paprykę, olej, czosnek, sól i pieprz. Zanurz umyte mięso, odstaw do lodówki na dwie godziny. Piecz mięso godzinę w temp. 180°C. Kapustę poszatkuj. Cebulę pokrój w piórka, włoszczyznę obierz, umyj, pokrój drobno.
W garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i pora. Smaż. Włóż kapustę, duś 10 minut. Warzywa zalej 1,2 l wody, dodaj włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie, sok z cytryny, przypraw. Zupę gotuj kwadrans. Podawaj z plastrami mięsa, dekoruj czerwoną bazylią.
CZAS: około 1, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień