Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w wydaniu słodko - kwaśnym -to pyszne danie obiadowe
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Marynatę przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Mięso pokroić w niezbyt grube plastry.Zamarynować na 4 godz.Cebulę pokroić w piórka.Jabłka dokładnie umyć nie obierać ich ze skórki,wyciąć jedynie gniazda nasienne,pokroić na mniejsze cząstki.
Na patelni rozgrzać olej zrumienić na nim zamarynowaną karkówkę.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa usmażyć cebulę doprawiając ją solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego włożyć na dno połowę podsmażonej cebuli ułożyć na nią karkówkę. Na karkówkę ułożyć resztę cebuli,żurawinę oraz jabłka które lekko posypać majerankiem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić do pieczenia.Piec 50 min.,w połowie pieczenia na mięso położyć piórka masła.Mięso powinno w tym czasie zmięknąć i lekko zbrązowieć.Trzeba jednak uważać aby nie przypaliła się cebula lub owoce i w razie potrzeby potrawę przykryć.