Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wstyd się przyznać….nigdy nie jadłam kaszy bulgur, aż do dnia wczorajszego. Zakochałam się w tej kaszy i Filip też ją zajadał ze smakiem – co Filip raczej nie jest zwolennikiem kasz. Do kaszy dodałam warzywa i mięso mielone. Wyszło smacznie, zdrowo i syto . Walkę z moją otyłością czas zacząć ????
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu 2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz 3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce 4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku. 5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem